window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-131014652-1');
preloder
Loading...
Услуги2018-12-18T07:56:06+00:00

Дизайн за целия жизнен цикъл на уеб сайта

Всеки уеб сайт има жизнен цикъл. Някои от тях са еднократни кампании, докато други могат да бъдат мащабни, сложни и дългосрочни проекти. Те трябва да бъдат изцяло планирани преди да се започне с какъвто и да било уеб дизайн. А може би се нуждаят просто от продължителна поддръжка и оптимизация. Какъвто и да е сценария,  нашите услуги за изработка на сайт са внимателно подбрани за жизнения му цикъл.

Нарекохме тези ключови цикли Дефиниране, Прилагане и Преглед.

websika web design agency strategy and planning service

Стратегия и планиране

Изучаване на клиента

Ние сме любопитни по природа. Така че е съвсем естествено, когато стартираме нов уеб дизайн проект, да разберем колкото може повече за Вас. Ние правим това с помощта на редица различни процеси и техники, някои от които можем да правим дистанционно, през компщтъра, докато други се основават на семинари, срещи, интервюта и други.

Ползи

Колкото повече Ви опознаваме, толкова по-подходящи ще бъдат нашите идеи и предложения при изработка на сайт.

Наш приоритет е да разберем вашият идеал за уеб дизайн.

Когато разбираме, можем да разграничим ключови проблеми и да ги решим по-бързо и ефективно.

Одит на уеб сайта

Прави се когато имаме набор от ясни, разбираеми показатели, с които можем да влияем върхо реални, измерими промени и възвръщаемост на инвестициите.

Макар че се интересуваме от анализите на деден уеб сайт, автоматизираните ботове, които пускаме, за да събират нужните статистки, не са достатъчни. Вместо това предпочитаме да преценим какви уеб дизайн промени трябва да се направят, гледайки сайта като цяло. Ще огледаме сайта от по-голямо разстояние, за да разберем как и защо той работи, къде е слабото му място и какви действия при изработка на сайта са пропуснати или недовършени.

Ползи

Пълно и измеримо разбиране на ефективността на уеб сайта Ви.

Значими показатели, които могат да ви насочат какво във вашият уеб сайт дизайн може да се добави, за да разшири дейността си.

Повече информация от автоматизирано търсене и отчитане на бот.

Анализ на конкурентите

Някои клиенти не могат да кажат две неща за своите конкуренти, докато други не спират да говорят за тях. А някои нямат никакви конкуренти. Всички клиенти, обаче, имат съдържание, продукти или услуги, които трябва да бъдат представени по най-добрия възможен начин чрез оптимизация за търсачки и интуитивен уеб дизайн за потребителя. Използваме анализа на конкурентите, за да сме сигурни, че разбираме кой се справя добре и кой претупва нещата – и двата случая са полезни и проницателни за нас. Ние можем да използваме това, за да информираме, избягваме и диференцираме, като същевременно гарантираме, че вашата планирана изработка на сайт е внимателно обмислена, целенасочена и уникална.

Ползи

Спестява време.

Избягваме болезнени грешки, които конкурентите правят при изработка на сайтове.

Осигурява диференциация на вашата марка и съдържанието на уеб сайта.

Изследване на заинтересованите страни

Предполагаме, че знаете какво би очаквала вашата аудитория от уебсайта Ви и какво очавате Вие при изработка на сайт от нас. В края на крайщата – познавате продуктите и вашият сектор добре, нали?

Въпреки че сме привърженици на евристияния дизайн, ние сме наясно, че един уеб сайт, може да пропусне целта си, ако не вземе под внимание нуждите на основната си аудитория: Инвеститорите ще искат да виждат как се развива инвестицията им; служителите може да искат да видят, че компанията или организацията има чудесна култура, поддържа персонала си и расте; клиентите се интересуват предимно от вашите продукти или услуги, но могат да имат всякакъв вид заявки или коментари и ще искат директен контакт с вас; пресата ще иска да знае с кого да говори, когато публикувате някое важно изявление. Всички те често имат различни нужди и очаквания, често от един и същ уеб сайт.

Една от ключовите ни роли е да гарантираме, че вашият сайт и неговия уеб дизайн е планиран, написан и изграден въз основа на конкретните нужди и очаквания на вашата аудитория, а в същото време запазва вашите ключови бизнес и оперативни изисквания.

Ползи

Потвърждава, че проектът е изграден въз основа на нуждите на реалния потребител.

Никога не забравя основните бизнес изисквания.

Предоставя значимо съдържание, функционалност, както и измерими покани за действия.

Развитие на персоната

След като разберем коя е вашата аудитория, можем да започенм изграждането на индивудуални потребителски профили, които помагат на целия екип – клиенти, писатели, уеб дизайнери, тестъри и други, да разберат и разпознаят типичните потребители на проекта. Тяхното ниво на детайлност ще варира, но аспекти като възраст, пол, интереси, заплата, роля на работното място и т.н. могат да ни помогнат да разберем и да се поставим на мястото на различните потребители, да разберем техните мотиви, очаквания и т.н.

Ползи

Потвърждава, че проектът остава фокусиран върху потребителя.

Избягва да прави предложения, които отделните потребители биха направили.

Бързо, проницателно и гъвкаво.

Потребителско пътуване

Макар че е важно да панирате добра изработка на сайт и уеб дизайн, така че да разберете какво съдържание и функционалност се изисква, трябва да влезете в ролята на отделните Ви потребители и да се уверите, че уеб сайта притежава тези важни изисквания. Особено ако мислите, че сайта ви се посещава от много различни потребители, с различни мотиви и предпочитания.

Ние използваме този процес, за да идентифицираме важни действия, които отделните потребители ще трябва да направят. Потребителят трябва да бъде насочен към страница с конкретна за контекста информация и призиви за действие, които могат да бъдат измерени и оптимизирани.

Ползи

Бърз процес, който спестява време и средства.

Може да се извършва както върху съществуващи, така и върху нови проекти.

Може да бъде изключително ефективно при идентифицирането на причините, поради които даден сайт не работи както трябва.

Често могат да се направят много леки промени по един уеб дизайн, които могат да доведат до значителни подобрения за потребителите.

Информационна архитектура (IA)

След нашите процеси за откриване и изследване на клиентите, започваме нашите семинари по IA. При изработка на сайт имаме за цел да дадем приоритет на ключовите съобщения, йерархията на съдържанието, сегментирането на продуктите и потребителите, функциите и т.н. Това е уеб дизайн с основно изграждане на структура, която лесно и интуитивно може да се управлява. Първата стъпка в това начинание са уеб сайт картите (sitemaps).

Съдържание

Тон на гласа

Докато повечето от нас могат да напишат съдържание при изработка на сайт, което описва продукти или услуги, е доста по-трудно да хванете тона на гласа на марката. Той гарантира, че посетителите получават по-добро чувство за това кой сте и какво правите.

Ползи

Осигурява последователност по време на престоя и навигирането на посетителите в уеб сайта Ви.

Поддържа лицето на вашата марка и оптимизира чувството на потребителя в сайта Ви.

Помага да се изградят отношения и очаквания на потребителите за вашият бранд.

Копирайт за мрежата

Писането за уеб пространството изисква редица допълнителни умения освен тези на традиционен писател. При един добър уеб дизайн, те трябва да разгледат целта на всяка страница: как ще бъде намерена на сайта и как ще бъде направена така наречената оптимизация за търсачки (SEO)?

Какви призиви за действие очакват или се нуждаят всяка група посетители?

Какви линкове и препрадки са необходими , за да се гарантират, че навигацията в уеб сайта няма да бъде прекратене или да доведе до задънена улица?

Какво интерактивно съдържание е необходимо, за да обясни или демонстрира продукт или услига? Видео? Графики? Снимки? Анимации? Клиентски препоръки?

Съдържанието е оптимизирано когато се използват съгласувани ключови думи и фрази, които ще гарантират лесното намиране на уебсайта и в същото време се избягва натрупването на ключови думи и неразбираеми изречения.

Ползи

Намалява основната рискова точка в жизнения цикъл на уеб сайта.

Оптимизирано и съобразено съдържание за това как потребителите взаимодействат с него и от какво се нуждаят.

Оптимизация за търсачки (SEO).

Стратегия за уеб/социално съдържание

Потребителите основно посещават даден уеб сайт заради съдържанието му. Това означава, че при изработка на сайт, стратегията за изграждане на съдържание трябва да започне от самото начало. Всеки уеб дизайн започва с откриване на ключовите потребители за дадения уеб сайт. Това поставя основата за изграждането на типа съдържание и функционалност, които очакваме да видим в дизайна на сайта.

В този момент можем да обмислим кои социалните медийни дейности и кои платформи са най-подходящи за поддръжка и съвместна работа с уебсайта и общите му цели: дали сайтът да е крайна дестинация или катализатор / препрадка за по-нантатъшно ангажиране на потребителя?

Ползи

Гарантира, че подходящото съдържание е в основата на проекта – от наименуване на конвенции до всички останали архитектури.

Отчита социалните медии и намира как най-добре да подкрепя и ангажира потребителите.

Преводи

Много от нашите клиенти са международни, многоезични организации със широка публика, които очакват услугите и съдържанието да бъдат предоставени на техния собствен език. Изработка на сайт на няколко езика не е никак лесна работа и се нуждае от постоянна поддръжка.

Докато някои клиенти разполагат с вътрешния капацитет за предоставяне на преведено съдържание, дори най-големият от тях намира за трудно постоянното обновяване на съдържание на няколко езика. Преводите често се правят седмици или месеци по-късно, след като са предоставени всички ресурси и са, съответно, одобрени. Имаме богат опит в изграждането и поддържането на многоезични уеб сайтове и сме разработили множесто инструменти и процеси за работа с преводачески агенции, както и наш собствен преводачески екип.

Ползи

Насърчава посещения от потребители на чужд език.

Осигурява по-широка аудитория с подходящо за региона съдържание и услуги.

websika web design agency ui design service

UI дизайн

Схематичен и прототипен дизайн

Всяка стъпка в нашия процес при изработка на сайт ни помага да фокусираме и да усъвършенстваме по-прецизно потребителския опит. В оценката си ние установяваме ориентацията, посочваме поредната структура и разглеждаме по-внимателно елементите, които потребителят ще види на самия екран: съдържание, навигация, покани за действие, интерактивни функции и т.н.

Използваме този процес, за да идентифицираме приоритетите на съдържанието и характеристиките:

Какво първо трябва да види посетителят?

Какво знаем за този потребител?

Ако знаем, че те са настоящи клиенти и използват мобилно устройство с уникално местоположение, какво съдържание или функция смятат за най-полезни?

Схематичния дизайн са документите, които извеждаме от този процес. Те могат да бъдат статични или интерактивни скици, които показват съдържанието, функциите и навигацията, която една страница ще има. Също така се превръщат в план за дизайнерите, разработчиците, писателите на съдържание, аниматорите и екипа за оптимизация за търсачки (SEO), показвайки им какво точно трябва да направи дадена страница и какво трябва да направят те, за да я реализират.

Онлайн развитие на бранда

Макар че се чувстваме напълно конфортно да развиваме нова марка (бранд), ние често работи с вече утвърдени такива.

Въпреки че насоките за корпоративна марка изпълняват своята цел, много рядко дават реален поглед върху това, как една марка може да се развие в онлайн пространството.

Продължаваме от там, където много от насоките свършват – където изучаваме как една марка би изглеждала, когато се разгърне онлайн. Как ще изглежда логото на отделни екрани? Как трябва да се показва в социалните емисии? Какво трябва да очаква и усеща аудиторията, когато взаимодейства с тази марка на смартфон, таблет или настолен компютър?

Разглеждаме всички тези проблеми във фазата на развитие на марката – от техническото им внедряване в един уеб дизайн до по-емоционалните и визуални въздействия, които една марка може да предаде онлайн.

Стил и настроение в един уеб дизайн

Тези елементи позволяват на нашите дизайнери да интерпретират широка творческа информация и да изследват визуалния облик, усещането и характера на марката или сайта, преди да се впуснем в процеса на макетиране на страницата. Те са чудесен начин за започване на творческия процес. Дори когато дизайнът на един уеб сайт е по-конкретен, аспектите на външния вид и усещането все още тряба да бъдат ефективно проучени и дефинирани. Тук използваме по-строг набор от шаблони и елементи, за да намерим най-подходящата посока на уеб дизайн.

UI дизайн

Подобренията на страницата са по същество резултат от всичко, което вече обсъдихме. Чрез комбиниране на избрани схематични дизайни, чернови и елементи за стил и настроение ние разработваме малък набор от макети на страницата, за да прецизираме персонажи, вида и усещането на проекта.

Въпреки това има много начини да се интерпретират едни и същи елементи.  Именно тук се изявава изкуството на нашите уеб дизайнери, които усъвършенстват всичко споменато по-горе.

Разработване

Фронт енд разработване

Каква е разликата между добре изглеждащ уеб сайт и страхотен потребителски опит? Когато потребителят навигира в уеб сайта формите трябва да се появяват само при нужда, бутоните трябва да пулсират или реагират само през определено време, страниците трябва да се опресняват без да е нужно цялостно презареждане. Всичко това допринася за едно безпроблемно преживяване на потребителя в нашият уеб сайт. Нашите фронт енд разработчици и дизайнери врят и кипят в кода и техниките, които помагат на уебсайта да се превърне в красиво и приятно изживяване за потребителите му.

Ползи

Ръчно разработени, голямо внимание към детайлите.

Минимално, чисто и подходящо използване на кода за усъвършенстване на потребителския опит.

Адаптивен дизайн

Някога опитвали ли сте да използвате уебсайт на смартфон или таблет, който ви принуждава да увеличавате мащаба и да го преглеждате, за да може да прочетете съдържанието? Не е страхотно преживяване, нали? Въпреки че повечето уеб сайтове са изработени, за да бъдат “адаптивни”, е по-рядко срещано да се намерят такива специално разработени за мобилни устройства. С това искаме да кажем, че ако смятате съдържанието и функционалността за важен фактор за вашите потребители, без значение на какво устройство са, е логично да планирате на първо място от какво биха се нуждаели тези от мобилни устройства. Коя е най-важната част от съдържанието, която трябва да виждат на малък екран?

Изработка на сайт означава проектиране от самото начало, за да обмислим как даден обект може постепенно да се подобрява в зависимост от размера на екрана, на който се гледа сайта. Колкото повече пространство имаме, толкова повече можем да покажем, но никога за сметка на смислена информация или покани за действие.

Ползи

Работи на всички устройства, независимо от размера на екрана.

Проектиране специално за мобилни устройства, където всеки може да види цялото важно съдържание.

Постепенно подобряване на съдържанието, с увеличаване размера на екрана, за по-богато потребителско преживяване.

Разработка на отворен код

Общността, занимаща се с отворен код, работи заедно, за да създаде софтуер, който е свободно достъпен за всеки желаещ да го използва. Почти всички сайтове, които изграждаме, използват системи за управление на съдържанието с отворен код. Това означава, че докато получават уебсайт с мощен гъвкав CMS, не плащате за каквито и да било разходи за лицензиране на софтуер. Вместо това плащате за експертното време за конфигуриране на изграждане на сайта според вашите конкретни спецификации.

Ползи

Рентабилни, без първоначални или текущи лицензионни такси.

Много гъвкав и адаптивен уеб сайт.

По-голямата общност за развитие на даден софтуер осугурява по-голяма сигурност и бъдещо развитие.

websika web design agency support service

Поддръжка

Поддръжка на уеб сайт

Към проекта ви може да бъде назначен специализиран мениджър на профили, който ще бъде първата ви точка на контакт за всички Ваши текущи нужди за поддръжка на уеб сайт. Те от своя страна работят с останалата част от екипа, където може да разчитата на талантлив уеб дизайнер, разработчик и служители, които познават вашия проект изцяло и се ангажират да изграждат дългосрочни взаимоотношения с вас и вашия екип.

Възможност за редовни срещи с клиентите гарантират, че проектите и задачите вървят по план и че сме готови да осигурим постоянна поддръжка като в същото време препоръчваме подходящи подобрения за сайта Ви.

Ползи

Подкрепа от екип, който се грижи и разбира вашия бизнес и уебсайт.

Високо квалифициран екип, който може да осигури технически, творчески и стратегически съвети и поддръжка.

Икономичено прилагане на измерими подобрения на сайта Ви.

websika web design agency optimisation service

Оптимизация

Оптимизация на процента на реализация (CRO)

След пълната изработка на сайт можем да измерим колко добре се представя и къде бихме мобли да подобрим ефективността, с цел подобряване регистрациите и анагажираността на посетителите. CRO е техника, която ни позволява да идентифицираме специфично поведение на потребителя и след това да променим конкретни стъпки в процеса. Можем да разделим потребителите на различни групи, където дадена група може да получи съществуващ набор от съдържание или функционалности, докато пред друга ще бъдат представени различни, подобрени и обновени варианти. След това можем да проследим и да преценим дали промените подобряват или възпрепятстват взаимодействието на потребителя в сайта. Ако го подобри, можем да пуснем тези подобрени и обновени варианти за всички групи потребители.

Ползи

Създаване на постепенен процес на разбиране и промяна на уеб сайта с цел оптимизация.

Показва измерими и точни показатели за вашата аудитория.

Предотвратява елемента на допускане и предоставя обратна информация, основаваща се на доказателства, относно подобренията на сайта и ангажираността на потребителите.

Потребителски тестове

Откъде бихте могли да разберете дали даден сайт ще работи правилно – или дори ако вече има изграден уеб дизайн – дали потребителите намират подходящото съдържание или функционалност, която търсят? Какви бариери срещат те?

Тези тестове ни позволяват да наблюдаваме различни потребители, които взаимодействат с прототип или уеб сайт на живо. Можем да запишем тяхната екранна активност, да проследяваме къде първо навигират по екрана, да чуем техните коментари и да вземем обратна връзка и първи впечатления. Тестовете могат да бъдат толкова задълбочени, колкото времето и бюджетът позволяват. Те често спестяват значителни разходи за разработка или проектиране.

Ползи

Избягва елемента на допускане от екипа, който вече разбира предложението и функционалността.

Гарантира, че знаем как потребителите действително ще използват уеб сайта.

Помага ни да идентифицираме блокади в началото на етапите на планирне на сайта.

Може да се извършва на съществуващи сайтове, за да ви помогне да определите къде да се промени и оптимизира.

Оптимизация за търсачки (SEO)

Без значение колко добър е вашият уеб сайт, той рядко ще се справи с очакванията, ако посетителите ви не могат да го намерят. Ние знаем, че при изработка на сайт, оптимизацията за търсачки е важна, затова съобразяваме нашата работа, от назоваването на страница до картата на уеб сайта.

Всички наши сайтове са снабдени с пълен набор от инструменти за CMS, които ви позволяват да оптимизирате всеки негов аспект – от заглавията на страниците до тракерите и метатаговете. Всеки наш уеб сайт е настроен с Google Анализ, така че да може да се проследява неговата ефективност.

Можем да извършим и първоначална SEO стратегия, която се състои от одити на място, анализ на ключови думи и отчети за най-подходящите действия, които биха могли да се предприемат. Можем да осигурим непрекъснато обслужване, където оптимизираме сайта и съдържанието му с течение на времето.

Ползи

Всеки наш уебсайт е изграден с инструменти за SEO и с добавен Google Анализ.

Можем да осигурим SEO стратегии и препоръки.

Можем да осигурим SEO услуги, включително писане на съдържание и отчитане.

websika web design agency contact us roboto

Тук сме да помогнем на вашият бизнес да излети

Чрез креативни идеи, Иновации и Решителност

ДА ЗАПОЧВАМЕ!
Този уебсайт използва "бисквитки" и услуги от трети страни. Добре